Главная » 2016 » Березень » 29 » Бібліотека з електронними книгами у Флориді, США
17:26
Бібліотека з електронними книгами у Флориді, США

У Флориді відкрилася бібліотека майбутнього: будівля виглядає футуристично, а всередині немає жодної паперової книги. У базі - 135 тисяч електронних книг, які можна читати за комп'ютерними терміналами або з власного ґаджета.

Бібліотека була відкрита при Політехнічному університеті у Флориді. Її площа становить приблизно одну тисячу квадратних метрів. Будівля має витягнуту форму, виконано в білому кольорі, а дах покритий прозорими панелями, пропускають сонячне світло - проект розробив іспанський архітектор Сантьяго Калатрава.

Усередині обладнана комфортна зона для читання з комп'ютерними терміналами, читати книги з бази можна також з планшета або рідера. Допомагають орієнтуватися в базі даних студентам допомагають співробітники бібліотеки. Якщо електронної версії будь-якого видання в базі немає, паперовий варіант можна замовити з інших університетів штату. Щоб читачі могли роздруковувати потрібну інформацію, в бібліотеці встановлені принтери.

Варто відзначити, що безкоштовно читати книгу можна тільки перший раз, при другому перегляді її треба завантажувати. Справа в тому, що бібліотека зобов'язана платити щорічні відрахування правовласникам.

Будівництво Політехнічного університету разом з бібліотекою обійшлося в 60 млн доларів.

Просмотров: 641 | Добавил: bravo | Теги: книги, библиотеки | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar